Near East Technology Veri Güvenliğini Üst Seviyeye Yükseltti

Kategori : Haberler | Yayınlanma Tarihi : 2021-06-23 17:29:40


Near East Technology Uygulama Destek ve Geliştirme Birimi Kd. Yönetmeni Raif Usal, inovasyon ve ar-ge çalışmalarına toplum olarak gereken önemi vermemiz gerektiğini dile getirdi.


Near East Technology Veri Güvenliğini Üst Seviyeye Yükseltti

Near East Technology Uygulama Destek ve Geliştirme Birimi Kd. Yönetmeni Raif Usal, inovasyon ve ar-ge çalışmalarına toplum olarak gereken önemi vermemiz gerektiğini dile getirdi.

1. IT’nin Ekonomiye Etkisi Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle operasyonel işleyişler hız kazanarak, istenlen veriler daha çabuk sonuçlanmaya başladı. Dolayısı ile bu durumdan ekonomi de pozitif bir şekilde etkilenmektedir. Bir ülkeyi ekonomik anlamda ileri götürecek yapıların, büyük yatırımlar ile yüksek karlılık hedefleyen şirketsel yapılar ve kazançları olduğu düşünülür. Buna karşılık, bilişim üzerine yapılan çalışmaların pahalı yatırımlar gerektirmemesi, hammaddesinin bilgi ve yaratıcılık olması, hitap edebileceği sektörlerin sınırsız olması, IT sektörünün önemini artırır.

2. KKTC’de IT’nin Yeri ve Önemi Nedir?

Maalesef, IT KKTC’de olması gerektiği seviyede değildir. Bu durumun sebebini insanların bu konuda yeteri kadar bilgili olmamayışına bağlayabiliriz. Ülkelerin; büyüme, rekabet etme, istihdam sağlama, dünya ekonomisinde pay sahibi olmaları bilişim ve teknoloji alanın da sahip oldukları üstünlüğe bağlıdır. Bilim ve teknolojinin ülkeler üzerindeki, kalkınma ve verimlilik etkisi büyüktür. “Gelecek Bilişimle Gelecek” sözü benim için çok değerli ve anlamlı olmakla birlikte ülkemizde bilişimin ülke ekonomisine sağladığı katma değeri zaman geçtikçe açıkça görebiliyoruz.

3. Near East Bank IT Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz?

Geçmiş yıllara göre Near East Bank, IT konusundaki farkındalığını artırarak IT bağımlı eğitimler sağlayarak hem kendi personelini hem de teknolojiye ayak uydurmak adına düzenli bir şekilde ekipmanlarını geliştirmeye devam etmektedir. Bu nedenle Finans sektöründe açık ara fark ile büyüme göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. Büyüme ve gelişim kapsamında veri güvenliği üst seviyeye getirilirken, donanım, sistem ve network altyapısı daha güvenilir ve sağlam hale getirildi. Veri yedekliliği artırıldı, günlük operasyonel işler hız kazandı. Bu durumdan dolayı şubelerdeki müşteri işlemleri daha da hızlanarak müşteri memnuniyeti üst seviyeye çekilmiş oldu. Geliştirilen uygulamalarla kullanılan bankacılık sistemi üzerinden anlık raporlamaların oluşması hız kazanarak Near East Bank’ın işleyişi daha net, şeffaf ve sorgulanabilir bir yapı haline geldi.

4. IT Konusunda Verebileceğiniz Tavsiyeler Nelerdir?

IT farkındalığı daha da arttırılarak özellikle iş alanlarında daha verimli olmak adına avantaj sağlayabilirler. Farkındalığın yanında kişiler gerek iş gerek özel yaşamlarında stratejilerini belirleyip, vizyonlarını oluşturmaları gerekir. Bunun yanında, inovasyon ve ar-ge çalışmalarına gereken önemi vermemiz gerekmektedir. Böylelikle IT’nin önemi daha da ortaya çıkar.

Haber Ara