SAP’de Near East Technology ve Detaysoft İşbirliği

Kategori : Haberler | Yayınlanma Tarihi : 2021-06-23 17:29:36


Near East Technology LTD, SAP S4/HANA ürününün kullanımına karar vererek, konusunda Türkiye’de lider konumunda olan Detaysoft firması ile proje işbirliğine girdi.


SAP’de Near East Technology ve Detaysoft İşbirliği

2016 yılındaki kuruluşu sonrasında faaliyete başlayan ve özellikle 2017 başı itibarı ile başta yazılım ürünleri ve altyapı hizmetleri olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında hizmet vererek hızla büyüyen Near East Technology LTD, mevcut projenin yanısıra son olarak Yakın Doğu Grubu bünyesinde bulunan ve kendisinin de dahil olduğu beş kuruluşun finansal sistemlerinin yeniden yapılandırılması için SAP S4/HANA ürününün kullanımına karar vererek, konusunda Türkiye’de lider konumunda olan Detaysoft firması ile proje işbirliğine girdi.

Near East Technology, teknoloji danışmanlığını üstlendiği Yakın Doğu Grubu bünyesinde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Near East Hayat, Near East Technology ve Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri (Dorana Turizm)’in mevcut muhasebe sistemlerinin yerine, finansal verilerini daha etkin bir şekilde yönetebilmek, esnek bir yapı ile verileri çok yönlü raporlayabilmek ve operasyonel işlerde emek ve zaman tasarrufu sağlanmasını amaçlayan yeni bir muhasebe sisteminin konumlandırılması için yaklaşık altı ay önce araştırmalarına başladı.

Near East Technology tarafından başlayan araştırma ve değerlendirmeler sonrasında kurumların mevcut ve ileriki dönemlerde oluşabilecek stratejik gereksinimleri de göz önüne alınarak, kolay kullanımı, muhasebe süreçlerinin uçtan uca izlenebilir olması, güçlü raporlama imkanları ve dış sistemlerle olabilecek kolay entegrasyon imkanı nedeni ile dünya finans sektöründe kendini kanıtlamış olan SAP firmasının S4/HANA ürününün kullanımına karar verilmiştir.

Tüm kurumlara adaptasyonu yaklaşık beş ay sürecek olan proje resmi olarak başlamıştır. Projenin başlangıç toplantısı Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşerek, toplantıya Near East Technology, Detaysoft, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Near East Hayat ve Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri (Dorana Turizm) yöneticileri ve proje ekipleri katılmıştır.

Başlangıç toplantısının ana gündemi proje planının Detaysoft ve tüm proje ortaklarıyla detaylandırılması olmuştur. Gündemde proje planı ile ilgili strateji, hedefler, kilometre taşları, sorumluluklar ve proje süreç aşamalarındaki faaliyetleri tartışılarak detaylandırılmasına yer verilmiştir.

Near East Technology LTD. Direkörü Enver Haskasap toplantı başlangıcında yaptığı açıklamada, Detaysoft firması ile sağlanan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti belirterek, teknolojinin hızla değiştiği bir ortamda, uzun vadeli işbirliği yapılabilecek güçlü bir ortağın olmasının mevcut ve ileriki projeler açısından da önemli bir avantaj olarak gördüğünü söyledi. SAP S4/ HANA’nın kısa sürede ve hızlı bir şekilde yüksek kalite standartlarında sonuç üretecek çözüm olduğuna inandığını vurgulayarak SAP S4/ HANA ile gerçekleşecek yeni yapılanmanın çalışan memnuniyetine olumlu yansımalarının da artmasını beklediklerini söyleyerek, uzun vadede ise örnek teşkil edecek bir yapının oluşacağına inandıklarını belirtti.

Toplantıya katılan Detaysoft Genel Müdürü Serpil Mermer, KKTC’de gerçekleştirecekleri ilk SAP projesinin Yakın Doğu Grubu ile gerçekleşmesinin kendileri için olan önemine değinerek, Detaysoft’a duyulan güvenden ve tercih edilmelerinden duydukları memnuniyeti belirtti.

Haber Ara