Kuzey Kıbrıs’ta Dijital Dönüşüme Liderlik Eden Near East Technology ve Telsim Vodafone, Veri Merkezi ve Bulut Hizmetler Konusunda İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Kategori : Haberler | Yayınlanma Tarihi : 2024-07-09 14:40:21


Near East Technology, kurulduğu günden günümüze değin gerek resmi kurumların gerek orta ve büyük ölçekli firmaların, donanım ve yazılım ihtiyaçlarını karşılayan, müşteri odaklı projeleri ile çözümler üreten bir teknoloji firmasıdır.


Kuzey Kıbrıs’ta Dijital Dönüşüme Liderlik Eden Near East Technology ve Telsim Vodafone, Veri Merkezi ve Bulut Hizmetler Konusunda İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Veri Merkezi İşbirliği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bilgi teknolojileri alanındn en geniş hizmet alanına ve insan kaynağına sahip olan Near East Technology, dijital dönüşüm çalışmaları konusunda çözüm ortaklarına hizmet sunmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Near East Technology ile Telsim Vodafone, veri merkezi ve bulut hizmetleri anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Near East Technology Yönetim Kurulu Başkanı Enver Haskasap ve Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz imza attı.

Toplantıya Near East Technology Genel Müdürü Renan Avni, Vodafone İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sevim Beşok Esendağlı, Near East Technology Sistem ve Donanım Grup Müdürü İbrahim Babaliki, Vodafone Kurumsal Pazarlama ve Sabit İnternet Müdürü Özgür Çakmak da eşlik etti.

Haskasap: Dünyadaki Son Teknolojileri Takip Edip, Bunları Çözüm Ortaklarımıza Sunuyoruz

Near East Technology Yönetim Kurulu Başkanı Enver Haskasap, dünyadaki son teknolojileri takip edip, bunları çözüm ortaklarına sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Dünya standartlarında hizmet kalitesi sunduklarını anlatan Haskasap, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Haskasap, “Near East Technology güçlü kurumsal yapısı ve üst seviye hizmet anlayışıyla teknolojinin her alanında hizmet vermekte ve şirketlere ihtiyaçları doğrultusunda uygun çözümler üreterek, sektörlerinde farklılık yaratmalarına olanak veren çözümler geliştirmektedir. Kurumların mevcut işleyişlerinde dijital dönüşümü hızlandırmasının zorunlu hale geldiği bu  dönemde, işleri verimli yürütmek ve maliyetleri optimize edip, iş sürekliliğini ve hizmet kalitesini korumak prensibine dayalı olarak birçok dijital dönüşüm projesi ile çalışmaktayız” dedi.

Örnek dijital dönüşüm projelerinin başında gelen veri merkezlerinin ve bulut hizmetlerinin,  dijital verilerin depolanması, kullanılması ve düzenli aralıklarla yedeklenmesini sağlayan hizmetlerinin bilişim teknolojileri alanında öncü olmalarının en güzel örneği olduğuna dikkat çeken Haskasap, sözlerine şöyle devam etti:

7 Gün 24 Saat Kesintisiz, Güvenli Ve Etkin Hizmet

“Firma olarak ülkemiz iş dünyasına, çok önemli bir katkı sunmaktayız. Bugün gelinen noktada teknolojik yatırımlarımız ve veri merkezi yatırımımız sayesinde ülkemizdeki kurumlara ve firmalara verebileceğimiz hizmetleri güçlendirerek altyapı ihtiyaçlarının 7 gün 24 saat kesintisiz, güvenli ve etkin bir şekilde karşılanmasını sağlarken, bu alandaki hizmetlerimizi daha da güçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedefin yeni bir adımı olarak başlattığımız Vodafone Telsim işbirliği ile de merkezimiz imkanlarının daha etkin bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayacaktır.”

Sefer Tüz: “Near East Technology Ltd. İle Kurduğumuz Bu Güçlü İşbirliği Sayesinde, Ülkemizi Dijital Dönüşümde Daha İleriye Taşımayı Amaçlıyoruz.”

Telsim Vodafone olarak, ülkemizin yatırım ikliminde önemli bir rol üstlendiklerini söyleyen Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, Near East Technology ile yapmış oldukları Data Center işbirliğinin teknoloji alanındaki yatırımlarının en güçlü halkalarından birini oluşturacağını vurguladı.

Tüz, "Bu işbirliği ile global deneyimimiz ve yerel yeteneklerimiz sayesinde ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Near East Technology Ltd. ile kurduğumuz bu güçlü işbirliği sayesinde, ülkemizi dijital dönüşümde daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz." dedi.

Near East Technology üzerinden sundukları Cloud (Bulut) ve data center hizmetlerini değerli müşterileriyle buluşturmak istediğini belirten Tüz, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak sunucu, co-location, cloud security ve diğer tüm cloud hizmetlerini kapsayan geniş bir yelpazeye sahip olduklarını ve müşterilerine daha ileri teknolojiler sunarak iş süreçlerini optimize ederek, rekabet güçlerini artırmalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Tüz, “Tüm bu hizmetlerle, firmaların sunucu maliyetleri, fiziki sunuculara yatırım ve yıllık bakım gibi ek maliyetlere katlanmadan, Vodafone Telsim ayrıcalığı ile bulut üzerinden hizmet almasını sağlayacağız.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayan Tüz, Telsim Vodafone’un, sektörün ve ülkenin geleceğine olan güvenle yatırımlarını sürdüreceğini belirtti. Tüz, Near East Technology ile birlikte daha güçlü bir geleceğe adım atmayı temenni ederek, bu işbirliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Avni: Merkez Verilerin Güvenilir Bir Şekilde Depolanmasını Ve İşlenmesini Sağlıyor

Near East Technology Genel Müdürü Renan Avni de konuşmasında veri merkezinin öneminden bahsetti. Avni, “Veri merkezi bilgisayar sistemleri ve depolama, sunucu ve ağ sistemleri dahil olmak üzere, ilgili bileşenleri son derece kontrollü bir ortamda barındıran bir tesistir. Bu tesisler, kritik verilerin güvenilir ve yüksek oranda kullanılabilir bir şekilde depolanmasını ve işlenmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Modern veri merkezleri aynı zamanda bulut hizmetleri de sunarak işletmelerin internet üzerinden bilgi işlem kaynaklarına ve veri depolamaya erişmesini sağlar.” dedi ve bu iş ortaklığının gerçekleşmesindeki çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Esendağlı: "Adadaki Tüm İşletmelere Daha Hızlı Ve Güvenli Çözümler Sunacağız”

Yeni işbirliği kapsamında, bulut altyapı hizmetlerinin verilmesi, veri yönetimi, sunucu ve yüksek performanslı veri merkezi hizmetleri gibi alanlarda Near East Technology ile birlikte çalışacaklarını kaydeden Vodafone İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sevim Beşok Esendağlı, bu sayede, adadaki tüm işletmelere daha hızlı ve güvenli çözümler sunulacağını belirtti.

Haber Ara