Kesinti Süresi Maliyeti ve Etkileri

Kategori : Blog | Yayınlanma Tarihi : 2021-11-26 08:42:25


Kesinti süresi maliyeti, bir şirketin ekipmanı veya ağı çalışmayı durdurduğunda kaybettiği kâr olarak tanımlanır.


 Kesinti Süresi Maliyeti ve Etkileri

Kesinti süresi maliyeti nedir ?

Kesinti süresi maliyeti, bir şirketin ekipmanı veya ağı çalışmayı durdurduğunda kaybettiği kâr olarak tanımlanır.

Kesinti süresinin maliyeti yalnızca doğrudan mali kayıp anlamına gelmez, aynı zamanda şirketiniz üzerinde 4 farklı etkiye daha sahip olabilir.

İtibar

Arıza süresinin en ciddi ve uzun vadeli etkilerinden biri şirketinizin itibarının zedelenmesidir. Müşteriler, şirketin ürünlerini veya hizmetlerini kullanırken kendilerine neden olan sürekli sunucu kesintileriyle karşılaşırlarsa, o şirket hakkında olumsuz yorumlar bırakacak ve hizmetlerini bir daha kullanmayacaklardır. Bu durum markanız hakkında olumsuzlukları orman yangını gibi yayarak mevcut ve potansiyel müşterileri rakiplerinize itecektir.

Üretkenlik

Bugünlerde hemen hemen her işletme müşterilerine çevrimiçi hizmetler sunuyor: insanlar sohbet robotları aracılığıyla mesaj alışverişinde bulunabilir, sipariş verebilir ve ardından teslimatla ilgili bir e-posta alabilir. Tüm bu çevrimiçi süreçler hala insan kontrolü gerektirirken, sunucu kesintisi olursa çalışanlar iş akışının dışında kalabilir. Öte yandan, planlanmamış bir kesinti, bir üretim şirketinin tüm işini bir kerede sonlandırabilir ve her şeyi tekrar çalışır duruma getirmek için fazladan zaman gerektirebilir.

Fırsatlar

Kaybedilen fırsatlar, kaybedilen müşteriler anlamına gelir. Bilgi Teknolojisi (BT) kesintisi, bir şirketin hizmetlerini sunmasını engelleyecektir. Çevrimiçi müşterilerin %47'sinin 2 saniye içinde yüklenmeyen bir web sitesini terk edeceği kanıtlandı. Hizmet kesintisi durumunda, müşterilerin işletmenizin sorunu çözmesini beklemesi pek olası değildir, bunun yerine rakiplerinizden daha iyi bir teklif bulacaklardır.

Veri

Veri kaybı tüm şirketler için kabustur. Ayrıca sunucunun kapalı kalma süresi potansiyel veri sahtekarlığı riskiyle birlikte gelir, ancak verilerinizi yedeklemek bilgilerin çoğunu kurtarabilir. En iyi servis sağlayıcı bile beklenmedik bir kesintinin hiçbir sonuç vermeyeceğini %100 garanti edemez. Buna karşılık, hesaplarına erişemeyen müşteriler panikleyecek ve sonunda ürününüze olan güvenini kaybedecektir.

Çoğu işletme BT kesinti süresi söz konusu olduğunda yalnızca parasal kaybı düşünür; ancak, müşterilerin kötü deneyimi ve şirketin itibarının sarsılması, işletmelerin ilk önce endişelenmesi gereken iki şeydir. İtibarınız zedelendiğinde, müşterilerinizin güvenini geri kazanmak ve hizmetlerinizin algılanan değerine verilen zararı telafi etmek zor olabilir. Arıza süresini önlemek için önlemlere yatırım yapmak, arıza süresiyle ilişkili hasarı onarmaya çalışmaktan daha az maliyetli olacaktır.


BT ve Network ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabileceğimizi öğrenmek içinbize ulaşın!

Haber Ara