Near East Bank & Near East Technology III. KKTC KOBİ ZİRVESİ'ne katıldı

Kategori : Haberler | Yayınlanma Tarihi : 2021-06-23 17:30:14


21 Haziran'da 3.sü gerçekleştirilen ve yatırımcılar, yerel yönetimler, sosyal liderler, bankalar, üniversiteler, ve danışmanların bir araya geldiği III. KKTC KOBİ Zirvesi'ne Near East Bank ve Near East Technology katılım sağladı.


Near East Bank & Near East Technology III. KKTC KOBİ ZİRVESİ'ne katıldı

Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) tarafından ve KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) işbirliğiyle 21 Haziran'da 3.sü gerçekleştirilen ve yatırımcılar, yerel yönetimler, sosyal liderler, bankalar, üniversiteler, ve danışmanların bir araya geldiği III. KKTC KOBİ Zirvesi'ne Near East Bank ve Near East Technology katılım sağlamıştır.

Ülkemizde büyümeye ve gelişmeye yönelik vizyonun oluşmasına katkı sağlamak adına Lefkoşa Golden Tulip Otel'de gerçekleştirilen zirve bu yıl “İnovasyon ve Bilişim” teması ile düzenlenmiştir.

KOBİ'lerin değişen dünya pazarında inovasyon ve bilişim sektöründe yapılması gereken yatırım ortamlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılarak özellikle bilişim konusunda girişim yapmak isteyen adaylara yol göstermek, teşvik etmek ve gelişmelerine katkı sağlamak adına yararlı adımlar atılmıştır.

III. KKTC KOBİ Zirvesi'nde ana paydaşlar Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen program ve projeleri geliştiren ve bu konuda pek çok başarıya imza atan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) ve HABİTAT Derneği'nde oluşmuştur.Zirvede, yakın gelecekte çeşitli projelerin hayat bulması amacıyla TİM, TİKAD VE HABİTAT Derneği işbirliği ile protokol imzalanmıştır.

Zirvede, İnovatif Girişimcilik ve Yeni Nesil Teknolojiler ve Bilişim Ekosistemi konularıyla ilgili 2 ayrı panel gerçekleştirilmiştir. Panelde inovasyon, girişimcilik ve bilişim alanlarında uzman panelistler, tecrübe ve başarı hikayelerini paylaşmışlardır.

Zirve sonucunda, ülkenin inovasyon ve bilişim konularıyla ilgili yol haritaları'nın hayat bulması hedeflenirken, yerli işletmelere yönelik yeni nesil teknolojileri kullanarak projeler geliştiren Near East Technology, bu gelişmeleri yakından takip ederek inovatif gelişime katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Haber Ara