Near East Technology ve Near East Bank’ın Birlikte Çalışmasıyla Ortaya Çıkan Başarı Hikayesi IBM Dünyasında Ses Getirdi

Kategori : Haberler | Yayınlanma Tarihi : 2021-06-23 17:29:52


Near East Bank müşterileri, kredi başvurularının onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek için artık günlerce beklemeyecek.


Near East Technology ve Near East Bank’ın Birlikte Çalışmasıyla Ortaya Çıkan Başarı Hikayesi IBM Dünyasında Ses Getirdi

Near East Technology’nin Near East Bank için uyguladığı IBM BPM iş süreçleri yönetim sistemi sayesinde Near East Bank müşterileri kredi başvurularının onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek için günlerce beklemeyecek.

Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen bankalarından biri olan Near East Bank, teknolojiye ve insana yaptığı yatırım ile geçtiğimiz yıllar içerisinde büyüme felsefesinin odak noktasını oluşturmuştur.

Teknoloji ve inovasyon alanında büyük emek vererek üzerinde titizlikle çalıştığı IBM BPM ürününü kullanarak banka içi süreç sistemini geliştirip, kredi süreçlerinin daha hızlı ilerlemesi ve tamamen teknolojik bir ortamın oluşmasıyla operasyonel yükün büyük ölçüde azaltılmasını sağlamıştır. Bu sayede şube personelinin iş yükü azaltılmış ve müşteriye sunulan hizmet kalitelisi artırılmıştır.

Geliştirilen iş süreçleri yönetimi sistemi ile piyasada oluşan değişiklikleri süreçlere yansıtmak çok daha kolay ve hızlı hale gelmiştir. BPM süreç yönetiminde süreçlerin operasyonel olarak kural mekanizmalarına göre ilerlemesi için kullanılan yazılım sayesinde şube yöneticileri daha hızlı ve daha etkin kararlar alabilecektir. Buna bağlı olarak, Near East Bank müşterilerinin bekleme süresi kısalacak, kredi başvuru süreci sonuçlarını bir veya iki gün içerisinde öğrenebileceklerdir.

BPM iş süreçleri yönetim sistemi ile geliştirilen süreçlerin banka işleyişine hız kazandırması, verimliliği artırması ve en önemlisi müşteri memnuniyetini sağlaması sonucu elde edilen ilerleme, ürün sahibi IBM firmasının da dikkatini çekmiş olup, bu başarı hikayesine kendi web sitelerinde yer vermişlerdir.(Habere gitmek için tıklayın)

Near East Bank’ın son yıllarda gerçekleştirdiği dijital dönüşümün temelinde teknoloji olduğunu ifade eden Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Enver Haskasap, “Biz teknolojiyi bir maliyet unsuru olarak değil, bir fırsat olarak, yeni gelir akışları oluşturmanın bir yolu olarak görüyoruz. Teknoloji kullanma şeklimiz, müşterilerimizin memnuniyetini kazanmamızı ve rakiplerimizin önüne geçmemizi sağlıyor. IBM BPM iş süreçleri yönetim sistemi de bu teknolojilerin merkezinde bulunmaktadır.” dedi.

Haber Ara